Lokalni mediji izvještavaju

Ubijeno 22 Izraelaca u ofanzivi Hamasa

  • Izvor: SRNA
  • 07.10.2023. 12:21

Najmanje 22 Izraelaca ubijena su danas u iznenadnom napadu Hamasa, javila je izraelska televizijska stnica N12, pozivajući se na izraelsku ambulantnu službu.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas rekao je danas da palestinski narod ima pravo da se brani od "terora naseljenika i okupacionih snaga", prenosi agencija VAFA.

On je ovo rekao na hitnom sastanku u Ramali u prisustvu velikog broja zvaničnika Palestinske uprave.

Izrael podigao avione, vojska pokrenula napade na položaje Hamasa u Gazi

Izrael podigao avione, vojska pokrenula napade na položaje Hamasa u Gazi

Hezbolah je izdao saopštenje u kojem se navodi da pažljivo prate situaciju u Gazi i da su u "direktnom kontaktu sa vođstvom palestinskog otpora".

Nakon događaja u kojima su učestvovali militanti iz Gaze koji su ispalili salvu raketa na Izrael, u saopštenju se dodaje da je to "odlučan odgovor na nastavak izraelske okupacije i poruka onima koji traže normalizaciju odnosa sa Izraelom".

U međuvremenu, mnoge zemlje osudile su dešavanja u Gazi, uključujući Njemačku, Britaniju, Španiju, Еgipat, Tursku i Francusku.

Prvo obraćanje Netanjahua: Građani Izraela, mi smo u ratu

Prvo obraćanje Netanjahua: Građani Izraela, mi smo u ratu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da je Izrael u ratu i da će "neprijatelj platiti cijenu kakvu još nikada nije".

Zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Bogdanov rekao je da je Rusija u kontaktu sa Izraelom, Palestincima i arapskim zemljama u vezi sa eskalacijom izraelsko-palestinskog sukoba, prenio je Interfaks.

"Podrazumijeva se da uvijek pozivamo na uzdržanost", dodao je on.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.