Odluka vlasti

U ovom gradu zabranjeno iznajmljivanje električnih trotineta

  • Izvor: B92
  • 06.09.2024. 21:44

Uprava glavnog grada Španije, Madrida, najavila je da će uskoro stupiti na snagu zabrana iznajmljivanja električnih trotineta.

"Ukidamo autorizaciju kompanijama koje iznajmljuju električne automobile na ulicama našeg grada", objavio je na Iksu gradonačelnik Madrida Hoze Martinez-Almeida.

Dodao je da bi ova odluka trebalo da stupi na snagu u oktobru, kao i da "prioritet gradske uprave jeste bezbednost stanovnika Madrida". Trenutno, tri kompanije mogu da iznajmljuju trotinete u Madridu, ali to će se uskoro završiti.

"Nijedna od ovih kompanija nije ispoštovala uslove koje smo postavili zbog bezbjednosti pješaka, a naročito starijih osoba", naveo je gradonačelnik španske prijestonice.

Najveće kritike idu na račun toga što ove tri firme nemaju tehnologiju koja je potrebna kako bi se spriječili vožnja i parkiranje tamo gdje je zabranjeno.

Madrid se ovako pridružio brojnim svjetskim gradovima koji su zabranili iznajmljivanje električnih trotineta zbog zabrinutosti za bezbjednost pješaka, kao što su Pariz, Las Vegas, Montreal i drugi, prenosi b92.

Pratite nas i putem Vibera