Sumnja se na trovanje

U luksuznom hotelu pronađena tijela šest osoba

  • Izvor: Telegraf
  • 17.07.2024. 07:35

Šest osoba pronađeno je mrtvo u luksuznom hotelu u Bangkoku nakon sumnje da su namjerno otrovani, dok testovi krvi pokazuju dokaze o postojanju cijanida, rekao je šef policije, prenosi AFP.

Policija je saopštila u srijedu da je trovanje cijanidom vjerovatno uzrok smrti šest stranaca čija su tijela pronađena u sobi, a jedan od mrtvih je osumnjičeni ubica.

Policija je na konferenciji za novinare u srijedu rekla da je cijanid pronađen na čašama za piće i posudi za vodu, a intervjui sa rođacima poginulih otkrili su da je bilo spora oko duga.

Trojica muškaraca i tri žene - četvoro državljana Vijetnama i dvoje vijetnamskih Amerikanaca - bili su u sobi zaključanoj iznutra.

Ne postoje znakovi borbe niti se slučaj tretira kao pljačka.

Šef policije Titi Sangsavang rekao je da je hrana bila netaknuta, ali da su pića popijena, dok je na dnu svih šest čaša pronađena neidentifikovana supstanca.

Četiri tijela bila su u dnevnoj sobi, a dva u spavaćoj, dodao je on, prenosi Skaj njuz.

Tijela je pronašla spremačica nakon što se jedna osoba nije odjavila.

Slučaj se tretira kao vjerovatno ubjstvo, a ne samoubistvo, dodao je šef policije.

Jutros je stigla i vijest da testovi krvi pokazuju dokaze o postojanju cijanida u vezi sa smrću u hotelu u Bangkoku, rekao je šef policije.

Žrtve su u hotel stigle 13. i 14. jula i odsjele su u pet različitih soba.

Vjeruje se da su možda u vezi jer su im prezimena slična.

"Pratimo svaki trag otkako su izašli iz aviona", rekao je šef policije.

Međutim, čini se da ovdje nedostaje jedna osoba jer su sobe bile bukirane za sedmoro ljudi. Policija provjerava da li je ta osoba uopšte ušla u Tajland.

Tijela su pronađena oko 16.30 sati po lokalnom vremenu u utorak i vjeruje se da su bili mrtvi oko 24 sata.

Policija je ispitala i konobara koji im je donio hranu u sobu oko 13 sati u ponedjeljak.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.