Bivši predsjednik SAD

Tramp: Zakerberg dva puta zvao da se izvini

  • 05.08.2024. 19:51

Bivši predsjednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima Donald Tramp izjavio je danas da ga je izvršni direktor kompanije Meta Mark Zakerberg dva puta pozvao da se izvini nakon što je Fejsbuk pogrešno označio sada viralnu fotografiju Trampa na kojoj se vidi kako on nakon atentata 13. jula, sa povrijeđenim uhom, podiže pesnicu.

"Rekao je da su napravili grešku… i da ispravljaju grešku", rekao je Tramp za Foks njuz.

Fotografija je prvobitno označena kao dezinformacija na sajtu Fejsbuka.

Prema riječima Trampa, Zakerberg je rekao da neće podržati kandidata demokrata jer poštuje Trampa zbog onoga što je uradio tog dana.

"Mislim da je ono što sam uradio... meni bio normalan odgovor", istakao je Tramp.         

Fejsbuk je 29. jula priznao da je greškom cenzurisao fotografiju Trampa sa podignutom pesnicom, neposredno poslije atentata 13. jula u Pensilvaniji.

Post na kojem se mogao vid‌jeti Tramp kako prkosno diže pesnicu dok mu krv curi niz lice u početku je označen kao dezinformacija, prenio je Njujork post.

Dani Lever, portparolka Mete, priznala da je taj tehnološki gigant napravio "grešku".

"Da, ovo je bila greška", napisala je Lever na platformi X  odgovarajući  konzervativnom influenseru Čarliju Kirku, koji je prozvao Fejsbuk da ne dozvoljava korisnicima da podijele fotografiju.

Prema njenim riječima, provjera činjenica je prvobitno primijenjena na lažnu fotografiju na kojoj se vide agenti tajne službe kako se smiju, a u nekim slučajevima sistemi Fejsbuka su pogrešno primijenili provjeru činjenica na pravu fotografiju.

Lever je dodala da je to ispravljeno i da se izvinjavaju zbog greške.

Pratite nas i putem Vibera