Bivši američki predsjednik

Tramp: Radiću na uspostavljanju mira

  • Izvor: SRNA
  • 26.07.2024. 21:17

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da će, ako bude izabran na izborima u novembru, raditi na uspostavljanju mira na Bliskom istoku i borbi protiv antisemitizma u univerzitetskim kampusima u SAD, saopšteno je iz Trampovog izbornog štaba.

"Tramp je izrazio solidarnost sa Izraelom poslije gnusnog napada 7. oktobra i obećao da će, kada se vrati u Bijelu kuću, uložiti sve napore da donese mir na Bliskom istoku i da će se boriti protiv širenja antisemitizma po univerzitetskim kampusima širom SAD", navodi se u saopštenju.

Netanjahu je zahvalio Trampu za napore njegove administracije da promoviše stabilnost na Bliskom istoku kroz inicijative poput Avramovog sporazuma, premještanja američke Ambasade u Izraelu u Jerusalim, priznavanja izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni i okončanja nuklearnog sporazuma za Iran.

Tramp i Netanjahu su se sastali na Trampovom imanju na Floridi u okviru Netanjahuove posjete SAD, tokom koje je govorio u američkom Kongresu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: