Predsjednička kampanja

Tramp prijeti povlačenjem iz debate sa Haris

  • Izvor: Agencije
  • 27.08.2024. 07:55

Kampanje republikanskog i demokratskog predsjedničkog kandidata u SAD, Donalda Trampa i Kamale Haris, sukobile su se u vezi sa predstojećom debatom koja bi trebalo da se održi u septembru na televiziji Еj-Bi-Si (ABC), prenosi Glas Amerike.

Kako se navodi, tim demokrata traži da mikrofoni kandidata ostanu uključeni sve vrijeme debate, dok Tramp prijeti da će se povući iz debate jer smatra da je televizija ABC "pristrasna", iako je ranije pristao da učestvuje u duelu.

“Zašto bih vodio debatu protiv Kamale Haris na toj televiziji”, napisao je Tramp na društvenim mrežama, uz tvrdnje o "pristrasnosti" mreže ABC.

Robert Kenedi Mlađi se povukao iz predsjedničke trke i podržao Trampa

Robert Kenedi Mlađi se povukao iz predsjedničke trke i podržao Trampa

Portparol kampanje Kamale Haris, Brajan Felon, izjavio je da je njihov zahtjev da mikrofoni kandidata tokom debate budu uključeni sve vrijeme, a ne da im se isključuju kada im istekne vrijeme za izlaganje, kao što je to bio slučaj u prvoj debati, prenosi Rojters.

“Potpredsjednica je spremna da se nosi sa Trampovim stalnim lažima i prekidanjima u realnom vremenu. Tramp bi trebalo da prestane da se krije iza dugmeta za isključivanje mikrofona”, naveo je Falon u saopštenju.

Viši savjetnik Trampove kampanje Džejson Miler kaže da su "već rekli da nema promjene dogovorenih pravila".

Tramp: Drugarica Kamala Haris će nas odvesti u Treći svjetski rat

Tramp: Drugarica Kamala Haris će nas odvesti u Treći svjetski rat

Međutim, Tramp je kasnije rekao da bi više volio da mu mikrofon bude uključen i da mu se nije dopalo što je prošli put bio isključen.

“Meni je svejedno. Radije bih, vjerovatno, da mikrofon bio uključen. Ali, dogovor je bio da će biti isto kao i prošli put”, naveo je Tramp.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.