Republikanski kandidat

Tramp o Harisovoj: Kada poludjeli liberal kao što je ona dođe, američki san je mrtav

  • Izvor: Agencije
  • 28.07.2024. 10:02

Bivši predsjednik SAD i republikanski kandidat na predsjedničkim izborima Donald Tramp izjavio je da je Kamala Haris, najizvjesniji demokratski kandidat na izborima, još gora od predsjednika Džozefa Bajdena nazvavši je “najnekompetentnijom, najnepopularnijom, najviše ljevičarskom potpredsjednicom u američkoj istoriji”.

"Ona je užasna, ona je još gora od njega (Bajdena)“, rekao je Tramp na sinoć održanom skupu u gradu Sent Klaud u Minesoti, prenose mediji.

On je uporedio Bajdena sa borcem koji je dobio "dobre batine", pa je povučen iz borbe.

"On gubi, pa su ga onda povukli iz borbe i doveli novog borca. Sada imamo novu žrtvu, Kamalu. Iskreno govoreći, ona je radikalni ljevičar“, kazao je Tramp, ponavljajući optužbe da su demokrate izvele “puč” kada se Bajden povukao i dao podršku Harisovoj.

Narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura: Еvo za koji period

Narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura: Еvo za koji period

On se nadovezao na ranije opaske svog kandidata za potpredsjednika, senatora iz Ohaja Džej Di Vensa, osudivši politički učinak Harisove riječima da je ona kao državni tužilac Kalifornije “uništila San Francisko”.

"Kada poludjeli liberal kao što je Kamala Haris dođe, američki san je mrtav“, rekao je Tramp na skupu u Minesoti.

On je kritikovao Harisovu i po pitanjima politike abortusa, klimatskih promjena, posjedovanja oružja, inflacije, a posebno se osvrnuo na to kako je loše uradila zadatak vezan za iskorjenjivanje glavnih uzroka migracije.

Izborni štab Kamale Haris ubrzo nakon što je Tramp završio govor u Minesoti objavio je saopštenje u kojem je oštro osudio Trampa, nazvavši ga “ogorčenim sedamdesetosmogodišnjim osuđenim prestupnikom”.

Pratite nas i putem Vibera