Pomoćnici imaju pune ruke posla

Svi Bajdenovi lapsusi: Еvo koliko puta su ga morali ispravljati

  • Izvor: SRNA
  • 01.05.2024. 11:24

Predsjednik SAD Džozef Bajden napravio je toliko grešaka u javnim obraćanjima od početka godine da su njegovi pomoćnici morali da ga ispravljaju najmanje 148 puta, pokazala je analiza transkripta iz Bijele kuće.

Analiza, koju je izvršila i objavila internet stranica "Dejli koler", pokazala je da je Bajden u prosjeku imao 1,3 lapsusa dnevno u ovoj godini. Analizirano je 118 izjava, govora i obraćanja medijima za koja su iz Bijele kuće morali da se naknadno oglase ili koriguju transkript.

Pada dok hoda, miješa ljude i mjesta, riječi mu problem: Sabrana djela Džoa Bajdena!

Pada dok hoda, miješa ljude i mjesta, riječi mu problem: Sabrana djela Džoa Bajdena!

Ispravke su vršene od grešaka u činjenicama i dodavanja riječi koje je Bajden izostavio do izjava koje su tokom izgovaranja potpuno promijenile značenje onoga o čemu je govorio.

Bajden je u jednoj od izjava rekao da je "svaki Amerikanac" glasao protiv Američkog plana za spasavanje, umjesto da kaže da je to učinio "svaki republikanac". U drugom slučaju, Bajden je rekao da treba "braniti" prijetnju demokratiji, umjesto da je treba "poraziti". U samo jednom govoru, i to u godišnjem obraćanju, naknadno je izvršeno 13 korekcija, prenijela je "Raša tudej".

Bajden izmislio priču o ujaku koga su pojeli ljudožderi?

Bajden izmislio priču o ujaku koga su pojeli ljudožderi?

Američki predsjednik pogriješio je ime žene iz Džordžije koju je ubio jedan ilegalni imigrant, rekavši da se ona zove "Linkoln", umjesto "Lejken". Osim toga, "starija lica sa invaliditetom" nazvao je "licima sa dijabetesom".

U analizu nisu uvrštene ispravke koje su mijenjale značenje riječi niti greške koje su "pokrivene".

Spomenuo nepostojeću državu: Novi gaf Bajden - pokušao da se ispravi, ispalo još gore!

Spomenuo nepostojeću državu: Novi gaf Bajden - pokušao da se ispravi, ispalo još gore!

Bajdenovi česti lapsusi pokrenuli su pitanja u vezi sa njegovom sposobnošću da vrši funkciju predsjednika. On je već zvanično najstariji američki predsjednik u istoriji, pošto je imao 81 godinu kada je izabran, a na kraju mandata imaće 86 godina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.