Skot Riter

"Sve je gotovo, svjedočimo početku raspada Ukrajine"

  • 16.12.2023. 12:40

Nedostatak novca i neuspjeh kontraofanzive vojske dovode Ukrajinu do kolapsa, tvrdi bivši obavještajac američke vojske Skot Riter u intervjuu novinaru Garlandu Niksonu.

"Svjedočimo sve bližem društvenom kolapsu koji će dovesti do političkom krahu. Drugim riječima, svjedoci smo početka kolapsa Ukrajine kao države", kaže Riter.

"Cijenu sukoba u Ukrajini platila je Еvropa koju SAD drži pod svojom kontrolom i uticajem"

Prema njegovim riječima, "posljednja tranša će biti predata Ukrajincima", nakon koje će neuspjesi ukrajinske vojske na bojnom polju prerasti u nemire i građanski kolaps.

"Sve je gotovo. Nemaju municiju", dodao je Riter.

Kijevske vlasti dobijaju sve manje pomoći sa Zapada. Bijela kuća upozorila da je ostalo još nekoliko nedjelja, nakon kojih će biti iscrpljene mogućnosti pomoći Ukrajini, a nema garancija da će se podrška nastaviti.

ATV rame uz rame s RT, Njujork Tajmsom, Anadolijom i ostalim medijskim divovima

ATV rame uz rame s RT, Njujork Tajmsom, Anadolijom i ostalim medijskim divovima

Osim toga, Mađarska je blokirala odobravanje povećanja višegodišnjeg budžeta ЕU od 66 milijardi evra, uključujući 50 milijardi za Kijev.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov pozvao SAD da shvate svoju odgovornost za podršku Ukrajini i uvide da Vašington samo produžava sukob.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program