Zapad je preslab

Švajcarski mediji: Rusija pobjeđuje u Ukrajini, Moskva će ponovo odlučivati o sudbini Еvrope

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 03.05.2024. 20:43

Ruska vojska pobjeđuje u ukrajinskom konfliktu, snage Kijeva su demoralizovane, a Zapad je preslab, navodi se u članku švajcarskog lista "Noje curher cajtung".

Ruske snage su postepeno popravile sve nedostatke i uspjele da iskoriste snagu i superiornost u vazduhu kako bi onesposobile dvije trećine energetskog sistema u Ukrajini, piše autor i dodaje da je Rusija takođe veoma brzo prešla na vojnu ekonomiju i proizvodi daleko više naoružanja nego što joj je potrebno.

- To je sve rezultiralo time da ruske snage dominiraju na bojnom polju, a Ukrajinci, kojih je i brojčano manje, podliježu pritiscima jer nemaju ni dovoljno naoružanja ni morala - navodi se.

Švajcarski list piše i da su krhka volja Еvropljana i polarizacija američke unutrašnje politike pokazale svu slabost Zapada, što će vjerovatno rezultirati zamrzavanjem konflikta uz liniju razdvajanja na obali reke Dnjepar.

- Moskva će i treći put, nakon 1815. i 1945. godine, odlučivati o sudbini Еvrope - ocjenjuje autor članka i dodaje da uprkos tome što je Rusija "agresor", istoriju pišu pobjednici.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: