Ruski predsjednik

Strateško partnerstvo se razvija: Putin razgovarao sa premijerom Indije uoči samita G20

  • Izvor: Sputnjik
  • 28.08.2023. 16:21

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, saopštila je pres služba Kremlja.

- Putin je još jednom srdačno čestitao Modiju uspješno slijetanje indijske svemirske stanice Čandrajan-3 na Mjesec u blizini njegovog Јužnog pola. Potvrđena je spremnost za dalji razvoj bilateralne saradnje u kosmosu - navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin i Modi su konstatovali da se trgovinsko-ekonomska saradnja dvije zemlje uspješno razvija i izrazili namjeru da nastave zajednički rad.

Kremlj je napomenuo da su lideri razmotrili "aktualna pitanja rusko-indijskih odnosa, koji se progresivno razvijaju u duhu posebno privilegovanog strateškog partnerstva".

- Konstatovana je pozitivna dinamika trgovinsko-ekonomske saradnje. Iskazano je obostrano raspoloženje za dosljednu realizaciju velikih projekata u energetskom sektoru i zajednički rad na proširenju međunarodne transportne i logističke infrastrukture - navodi se u saopštenju.

Putin i Modi su takođe razmijenili mišljenja u vezi sa predstojećim samitom G20 u Nju Delhiju. Održana je razmjena mišljenja u vezi sa predstojećim samitom G20 u Nju Delhiju, navodi se u saopštenju.

- Razgovarano je o rezultatima 15. samita BRIKS-a u Јohanesburgu. Naglašen je značaj postignutih sporazuma, prije svega, proširenja BRIKS-a, što će nesumnjivo doprinijeti rastu uticaja asocijacije u međunarodnim poslovima - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.