Šokirani turisti

Strašna tuča na plaži: Potezali su se nož i kamenice

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 13.07.2024. 20:19

Šokirani turisti svjedočili su nemilim scenama na popularnoj plaži na Tenerifima u subotu naveče. Učesnici su zamahivali noževima i bacali kamenje, pri čemu su neki zadobili povrede, a četiri muškarca su uhapšena, piše "Daily Mail".

Videozapis žestokog obračuna na plaži Las Buras prikazuje muškarce i žene u kupaćim kostimima kako vrište i bacaju golemo kamenje jedni na druge.

Takođe se vidi fizički sukob dvojice muškaraca, od kojih jedan, u bijeloj majici, biva oboren na pod.

"Mogla bih ga ubiti", povikala je jedna žena.

"Zovite policiju! Molim vas, zovite policiju!. Prestanite snimati i pozovite policiju", može se čuti da neko viče.

Vidljivo je i kako jedan čovjek bježi. Neko je bacio veliki kamen na njega, ali srećom ga je promašio.

Snimak takođe prikazuje dvije male d‌jevojčice koje pokušavaju pobjeći.

Policija je dojavu o batinanju na plaži dobila u subotu naveče, ali oni koji su učestvovali u tuči pobjegli su do trenutka kada su policajci stigli na mjesto događaja.

Tamo su zatekli tek dvojicu osumnjičenih na udaljenosti od samo 200 metara.

Jedan od njih, 18-godišnji Kubanac, navodno je imao tešku povredu glave i višestruke povrede udova. Njegov prijatelj, navodno 32-godišnji Kolumbijac, takođe je imao vidljive povrede, izvijestio je "Canarian Weekly".

Dvojica muškaraca su tvrdila da su ih napala još trojica muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan nožem.

Policija je kasnije potvrdila da je na mjestu tuče pronašla veliki nož.

Još jedan osumnjičeni, 31-godišnjak iz Argentine, uhapšen je na plaži. Navodno je imao ubodnu ranu na licu, od udarca šrafcigerom. Svim povrijeđenima pružena je ljekarska pomoć u zdravstvenom centru Los Kristianos, ali prema lokalnom izdanju "Sol del Sur Tenerife", njihovo agresivno ponašanje otežavalo je medicinskom osoblju pružanje pomoći.

Mladić iz Kube tvrdio je da je od istih huligana primio prijetnje smrću koji su navodno pokušali provaliti u njegov apartman noć prije svađe.

Protiv Argentinca će biti podnesen prekršajni postupak zbog remećenja javnog reda i mira, prijetnji i tjelesnih povreda.

U međuvremenu, Kolumbijac i Kubanac suočavaju se sa sličnim optužbama, ali i za još jednu - pokušaj ubojstva. Još jedan muškarac (32) uhapšen je pod istim optužbama, prenosi "Jutarnji".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: