FSB

Spriječen teroristički napad na pijaci

  • 10.06.2020. 15:47

Ruska Federalna služba bezbjednosti /FSB/ spriječila je teroristički napad na pijaci u Simferopolju, rečeno je agenciji TASS iz pres-službe FSB-a.

Iz službe navode da su članovi FSB-a priveli petoro osumnjičenih ruskih državljana, koji su održavali kontakt sa radikalnim snagama u Ukrajini.

"FSB je spriječila teroristički napad u Simferopolju u Republici Krimu. Kao rezultat preduzetih mjera privedeno je petoro državljana Ruske Federacije", istakli su iz službe.

Prema podacima iz FSB-a, ustanovljeno je da su privedena lica planirala da detoniraju improvizovanu eksplozivnu napravu na jednoj od pijaca u centru grada.

Služba navodi da su privedena lica promovisala ideologiju terorizma i ekstremizma na internetu.

Iz FSB-a je pojašnjeno da su uhapšena lica održavala kontakt sa "predstavnicima radikalnih ukrajinskih formacija koje se bore na jugoistoku Ukrajine".

Bezbjednosne snage zaplijenile su improvizovane eksplozivne naprave, oružje, municiju i sredstva za komunikaciju sa informacijama o planiranim krivičnim djelima, a u toku je rad na identifikovanju potencijalnih saradnika osumnjičenih, dodaju iz pres-službe FSB-a.

Tagovi: