Nakon ubistva Sinvara

Sprema se haos: Hezbolah tvrdi da prelazi na novu, eskalirajuću fazu u ratu

  • 18.10.2024. 08:26

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je da prelazi na novu, eskalirajuću fazu u ratu protiv Izraela nakon ubistva lidera Hamasa Jahje Sinvara, u kojoj će koristiti navođene rakete za gađanje izraelskih vojnika.

Hezbolah je u saopštenju naveo da je od početka kopnene ofanzive u Libanu 1. oktobra izraelska vojska izgubila 55 vojnika, a da je njih više od 500 ranjeno, prenosi Rojters.

Libanski mediji pišu: Imenovan novi šef Hamasa

Libanski mediji pišu: Imenovan novi šef Hamasa

Sinvar, organizator napada 7. oktobra 2023. koji je pokrenuo rat u Gazi, ubijen je tokom operacije izraelskih vojnika u palestinskoj enklavi.

Vjeruje se da se Sinvar, koji je imenovan za vođu Hamasa nakon ubistva političkog šefa Ismaila Hanijea u Teheranu u julu, krio u tunelu koje je Hamas izgradio ispod Gaze u protekle dvije decenije.

Bajden nakon ubistva lidera Hamasa: Dobar dan za Izrael, Ameriku i cijeli svijet

Bajden nakon ubistva lidera Hamasa: Dobar dan za Izrael, Ameriku i cijeli svijet

Izraelska vojska objavila je snimak dronom na kojem se vidi kako Sinvar sjedi na fotelji, prekriven prašinom unutar uništene zgrade.

Snimljeni posljednji trenuci prvog čovjeka Hamasa

Snimljeni posljednji trenuci prvog čovjeka Hamasa

Zapadni lideri rekli su da je njegova smrt pružila priliku za okončanje sukoba, ali je izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao da će rat trajati sve dok se ne vrate taoci koje su uhvatili Hamasovi militanti prošlog oktobra, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еnergo klub

    Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.