Rusija

Slučaj "Skripalj" nije zatvoren

  • 04.03.2021. 20:22

Rusija ne smatra da je slučaj "Skripalj" zatvoren i očekuje od Britanije da pruži odgovore na ranije postavljena pitanja, rekao je stalni ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzja.

"Za nas ovaj slučaj nije zatvoren. Mi i dalje imamo više desetina pitanja koja smo uputili britanskim kolegama", rekao je on i dodao da su neke zemlje Zapada već donijele zaključke na osnovu dokaza koji se mogu okarakterisati kao "vrlo vjerovatno".

Nebenzja je rekao da će Rusija nastaviti da postavlja ta pitanja i da traži odgovore, prenio je TASS.

Tokom sastanka Savjeta bezbjednosti UN o mogućoj upotrebi hemijskog oružja u Siriji stalni predstavnik Britanije u UN Barbara Vudvord podsjetila je na treću godišnjicu incidetna u Solsberiju i ponovo optužila Rusiju za učešće u tom slučaju.

Ona je rekla da je policija u slučaju Solsberija pronašla dovoljno dokaza za optužbe protiv ruskih državljana.

Bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija navodno su otrovani agensom "novičok" u martu 2018. godine u britanskom gradu Solsberiju.

Skripalj je optužen u Rusiji da je bio agent Britanije i kasnije je zamijenjen za ruske obavještajce.

London je optužio Moskvu da je umiješana u taj incident jer je agens navodno razvijen u Rusiji.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program