"Cilj im i dalje isti"

Sirski priznao: Rusi imaju prednost, sitacija je teška

  • 06.04.2024. 15:07

Situacija u zoni Specijalne vojne operacije i dalje je teška za ukrajinske trupe, izjavio je Glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski, istakavši da ruske trupe imaju prednost "u vazduhu, projektilima i artiljerijskoj municiji".

"Rusija sada napada dan i noć, koristeći jurišne grupe sa podrškom oklopnih vozila. Njihov cilj se nije promijenio - žele da dođu do administrativne granice Donjecke oblasti", naveo je Sirski na Telegramu.

Ukrajina dobila još jednu pješadijsku brigadu - ali to nije dobra vijest

Ukrajina dobila još jednu pješadijsku brigadu - ali to nije dobra vijest

Prema njegovim riječima, za Oružane snage Ukrajine posebno je teško u pravcu Bahmuta, u oblastima istočno od Časovog Jara i Kleščejevke.

Dodao je da je situacija i dalje napeta u limanskom, orehovskom i hersonskom pravcu, kao i na području Berdičeva, Orlovke, Vodjanog i Pervomajskog.

Savjetnik lidera Donjecke Narodne Republike (DNR) Jan Gagin izjavio je ranije da su Oružane snage Rusije ušle u predgrađe Časov Jara.

Ukrajinski oficir saopštio jezivu prognozu

Ukrajinski oficir saopštio jezivu prognozu

"Od naših pozicija do samog grada ostalo je oko pola kilometra", poručio je Gagin.

Dodao je i da je ruska vojska blizu preuzimanja vatrene kontrole nad svim putevima koje ukrajinska vojska koristi za snabdijevanje trupa u Časovom Jaru, što znači da bi uskoro mogli da im otežaju logistiku.

Penzionisani major Oružanih snaga Ukrajine Igor Lapin rekao je da će Časov Jar imati sudbinu Avdejevke i Bahmuta, napomenuvši da je takav zaključak izveo na osnovu izvještaja o odbrambenim problemima sa kojima se suočavaju ukrajinske jedinice.

Najavljena mobilizacija: 300.000 Rusa ide na Ukrajinu?

Najavljena mobilizacija: 300.000 Rusa ide na Ukrajinu?

Časov Jar je, podsetimo, bitan logistički centar za ukrajinsku vojsku još od 2014. Ipak, nakon što su ruske snage preuzele kontrolu nad putevima koji vode u njega, mjesto je počelo da gubi na strateškom značaju za Ukrajince, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera