Zaporožje

Širi se snimak razornog udara na ruske vojnike na poligonu, eksperti se čude

  • Izvor: Telegraf
  • 18.10.2024. 06:58

Ukrajinske oružane snage koristile su moćno oružje dugog dometa ATACMS koje je isporučilo SAD da gađaju poligon koji koriste ruske snage, objavljeno je nakon što se pojavio video koji prikazuje posljedice napada.

Snimci dronom objavljeni na društvenim mrežama navodno pokazuju eksplozije na lokaciji u jugoistočnom ukrajinskom regionu Zaporožja, koji je djelimično zauzet od strane Rusije i koji je proglasio aneksiju regiona.

Video prikazuje ruske trupe i vojnu opremu prije nego što je kasetna municija eksplodirala. Snimak, na kojem nije naveden datum nastanka, nije nezavisno potvrđen, piše Njuzvik.

"Uništavanje neprijateljskog ljudstva gađanjem poligona ATACMS patronama“, navodi se u saopštenju ukrajinskog Telegram kanala Divizije Tivaz uz priloženi video.

Snimljeni posljednji trenuci prvog čovjeka Hamasa

Snimljeni posljednji trenuci prvog čovjeka Hamasa

Američki ATACMS, proizvođača Lokhed Martin, može da ispaljuje HIMARS municiju i pogađa ciljeve udaljene i do 450 kilometara, što ukrajinskim snagama daje, barem u teoriji, mogućnost da napadaju duboko u rusku teritoriju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je prvi put potvrdio u oktobru 2023. da su njegove snage koristile ATACMS na bojnom polju protiv Rusije u operaciji koja je "izvedena veoma precizno", ne otkrivajući dalje detalje.

Snimci dronom u maju su navodno pokazali desetine ruskih vojnika na meti ATACMS-a u ukrajinskoj oblasti Lugansk, koja zajedno sa regionom Donjecka čini Donbas.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera