Južna Koreja

Seul ponovo počinje sa emitovanjem propagande preko granice

  • Izvor: SRNA
  • 09.06.2024. 09:42

Južna Koreja ponovo će danas početi sa emitovanjem propagandnog programa na granici nakon što je Sjeverna Koreja nastavila sa slanjem balona sa smećem, saopšteno je danas iz Nacionalnog savjeta bezbjednosti.

Sastanak Nacionalnog savjeta održan je rano jutros nakon što je tokom proteklog dana i noći više desetina balona sa smećem pronađeno u Seulu i oblastima nedaleko od granice.

"Preduzećemo mjere koje će možda biti nepodnošljive za sjevernokorejski režim ali ćemo poslati poruku nade i svjetla vojnicima i narodu Sjeverne Koreje", navodi se u saopštenju objavljenom nakon sastanka.

Uhapšen milijarder (91): Osumnjičen za silovanje

Uhapšen milijarder (91): Osumnjičen za silovanje

Južna Koreja ranije je upozorila da će preduzeti "nepodnošljive" mjere protiv Sjeverne Koreje zbog slanja balona sa smećem a koje će obuhvatati emitovanje propagande sa ogromnih zvučnika postavljenih na granici i usmjerenih ka Sjevernoj Koreji.

Pjongjang je u maju počeo da šalje balone sa smećem i fekalijama preko granice i navodi da je to odgovor za antisjevernokorejske letke koje su slali južnokorejski aktivisti.

Sjeverna Koreja je 2. juna objavila da će privremeno obustaviti slanje balona jer smatra da je 15 tona poslatog otpada, vjerovatno dovoljno za prijem poruke o tome koliko su "neprijatne". Međutim, Pjongjang je najavio nastavak slanja balona ako ponovo dođe do prebacivanja letaka iz Južne Koreje.

Pratite nas i putem Vibera