Njemački ministar

Sankcije protiv gasovoda "Sjeverni tok 2" loša strategija

  • 10.01.2019. 22:30

Američke sankcije protiv gasovoda "Sjeverni tok 2" predstavljale bi pogrešan način rješavanja sporova u vezi sa snabdijevanjem energentima, rekao je njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

"O pitanjima evropske energetske politike mora se odlučivati u Evropi, ne u SAD", rekao je Mas. 

On je dodao da uvođenje jednostranih sankcija u vezi sa "Sjevernim tokom 2" nije dobra strategija. 

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je NJemačku da je "zarobljenik" Rusije zbog energetske zavisnosti prema Moskvi i založio se za prekid radova na gradnji gasovoda "Sjeverni tok 2". Vrijednost ovog projekta, koji predvodi Rusija, je oko 11 milijardi dolara. 

Vašington je zabrinut da gasovod "Sjeverni tok 2", koji će biti postavljen ispod Baltičkog mora i zaobilazi Ukrajinu, uskratiti Kijevu važne tranzitne prihode. Vašington je ujedno optužio Moskvu da tim projektom pokušava da podijeli Evropu.

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.