Ministarstvo odbrane saopštilo

Ruska vojska spriječila teroristički napad u Belgorodu

  • Izvor: RT Balkan
  • 01.06.2023. 12:20

Oružane snage Ruske Federacije spriječile su pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da izvrše teroristički akt u blizini grada Šebekino u Belgorodskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Jutros je spriječen novi pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički akt protiv civilnog stanovništva grada Šebekina", navodi se u saopštenju.

Pogođena kuća: Ukrajinci ponovo granatirali Belgorod, ima povrijeđenih

Pogođena kuća: Ukrajinci ponovo granatirali Belgorod, ima povrijeđenih

Ministarstvo navodi da su noćas oko 3 sata ujutru ukrajinske formacije sa dve motorizovane pješadijske čete, ojačane tenkovima, pokušale da upadnu na rusku teritoriju.

"Formacije kijevskog režima su odbijene, pretrpevši značajne gubitke. Narušavanje granice nije dozvoljeno, likvidirano je više od 30 ukrajinskih terorista", ističe se.

Rusija: Više od 70 terorista likvidirano u Belgorodskoj oblasti

Rusija: Više od 70 terorista likvidirano u Belgorodskoj oblasti

Dodaje da su uništena četiri borbena oklopna vozila, višecijevni raketni bacač "grad" i jedan kamionet.

Ukrajinske snage od sinoć intenzivno granatiraju grad Šebekino, koji se nalazi četiri kilometra od granice. Prema riječima guvernera Belgorodske oblasti Vjačeslava Gladkova, poginulih nema, dok je najmanje osam osoba povrijeđeno.

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program