Ofanziva na gotovo svim pravcima

Ruska vojska oslobodila još jedno mjesto!

  • 18.01.2024. 16:25

Oružane snage Ruske Federacije u zoni SVO nastavljaju sa ofanzivnim operacijama na gotovo svim pravcima, a prema izvještaju Ministarstva odbrane danas je oslobođeno još jedno selo na potezu između Soledara i Severska.

U pitanju je selo Vjesjoloe, koje se nalazi u bahmutskom rejonu, Donjecke Narodne Republike. Selo su oslobodili pripadnici grupe "Jug". 

Ukoliko su ruske snage istovremeno zauzele i uzvišenja na sjevernoj strani ovog mjesta, to će im dati taktičku prednost na ovom pravcu i omogućiti okruživanje Rozdolovke i nastavak napada duž magistralnih i lokalnih puteva.

Napredak Vojske RF primjetan je na svim dijelovima fronta, a ovo je nedavno priznao i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tokom govora na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

"Situacija na ratištu je izuzetno teška. Rusija trenutno aktivno napreduje na mnogim frontovima i, naravno, velika ofanziva koju su Ukrajinci izveli prošlog ljeta nije dala rezultate kojima smo se svi nadali", ocijenio je Stoltenberg.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.