Ministarstvo odbrane objave

Rusi uništili ukrajinsku fabriku dronova

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 09.04.2024. 12:26

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo snimak na kom prikazuju kako su s projektilom Iskander uništili ukrajinsku fabriku dronova.

Do udara je, prema Rusima, došlo u oblasti Zaporožja, u ponedeljak.

“8. aprila ove godine Oružane snage Ruske Federacije su udarom projektila Iskander uništile skladište teških bespilotnih letjelica, kao i postrojenje za njihovu izradu u gradu Zaporožje” saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ruski državni medij Sputnjik nešto kasnije objavio je i video za koji tvrde da prikazuje udar Iskandera na spomenuto postrojenje.

Državna agencija Tass poručila je da je projektil pogodio "tačno u centar zgrade" i da su "obližnje zgrade praktično ostale neoštećene", dok je samo postrojenje "kompletno razoreno".

Njihove tvrdnje za sada nisu nezavisno potvrđene.

Iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije kasnije su saopštili da je ovaj udar zapravo bio odgovor na stalne napade dronovima koje su Ukrajinci izveli na ruska naftna postrojenja.

Njih Kijev cilja zadnjih nekoliko mjeseci, a neretko se u tim napadima pričini velika šteta na postrojenjima što utiče na proizvodnju goriva i drugih naftnih derivata od kojih zavise ruski građani, ali i ruski izvoz.

Prema nekim podacima proizvodnja benzina u Rusiji zbog toga je u martu pala za 7,5 posto.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: