Ministarstvo odbrane saopštilo

Rusi tuku iz svih oružja: Uništeno komandno mjesto ukrajinske vazdušne odbrane!

  • 03.12.2023. 15:04

Ruske snage uništile su utvrđeni komandni položaj ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane "Istok" u Dnjepru, gradu u centralnoj Ukrajini, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je napomenulo da su naneseni kombinovani udari operativno-taktičke i vojne avijacije, bespilotnih letjelica, raketnih snaga i artiljerije.

Šef

Šef "najsmrtonosnije vojske na svijetu" najavio pojačanu proizvodnju municije

Dodaje se da su ruski PVO sistemi u protekla 24 sata oborili dvije ukrajinske rakete S-200, granatu HIMARS MLRS i osam bespilotnih letjelica.

U saopštenju se dodaje da su pogođena i skladišta goriva u oblastima Mirgoroda, Poltavskoj oblasti i gradu Hmeljnicki, kao i skladište municije u Mikolajevskoj oblasti.

"Snage ruske grupe 'Jug' su u donjeckom pravcu uz podršku artiljerije uništile ljudstvo i tehniku ukrajinskih snaga u DNR. Gubici ukrajinskih snaga su do 300 vojnika, borbeno vozilo pješadije, dva automobila, haubica D-20, haubica D-30 i samohodno artiljerijsko oruđe 'gvozdika'", dodali su u Ministarstvu.

Stoltenberg: Budimo spremni za loše vijesti iz Ukrajine

Stoltenberg: Budimo spremni za loše vijesti iz Ukrajine

Napominje se da su ukrajinske snage u hersonskom pravcu u protekla 24 časa izgubile do 65 vojnika, dva automobila, tri artiljerijska oruđa "gvozdika", kao i stanicu za radioelektronsko ratovanje "bukovel AD".

"U zaporoškom pravcu ruske snage odbile su napad jurišne ukrajinske grupe kod Verbovog. U napadu je poginulo ili ranjeno do 20 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva automobila. U Harkovskoj oblasti uništeno je skladište municije ukrajinske vojske, a opšti gubici u kupjanskom pravcu iznose do 95 vojnika. Takođe su uništeni oklopno vozilo, dva automobila i haubica D-30", navodi se.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.