Roman Ponimarnka

Rusi osvajaju Donbas, oglasio se ukrajinski vojnik: Front je srušen

  • Izvor: Agencije
  • 30.08.2024. 18:57

Prema riječima Romana Ponomarenka, vojnika 12. brigade specijalne namjene „Azov“ Nacionalne garde Ukrajine, situacija na frontu u Donjeckoj oblasti je izmakla kontroli.

"Dugo vremena je situacija u Donbasu bila opisivana kao 'teška, ali kontrolisana'. Međutim, sada je izmakla kontroli. Trenutno izgleda kao da je naš front u Donbasu srušen", napisao je Ponomarenko na Telegramu.

On je naveo da je odbrana Oružanih snaga Ukrajine (AFU) neorganizovana, da su trupe iscrpljene, oslabljene i da su mnoge jedinice demoralisane.

"Pojačanja koja dobijamo su uglavnom ‘busifikovana’ (sleng izraz za one koji su prisilno mobilisani, što doslovno znači da su ‘uhvaćeni,’ stavljeni u autobus i poslati u vojsku)", napisao je Ponomarenko.

"To komplikuje borbene operacije", rekao je on.

Dodao je da ruske snage ne napreduju dublje samo zato što su iscrpljene kao i ukrajinske trupe. I pored toga, Ponomarenko je rekao da Rusi imaju značajnu numeričku prednost i praktično neograničene zalihe municije.

"Njihov napad se nastavlja, i trenutno ne možemo da ga zaustavimo. A operacija AFU u Kurskoj oblasti nije razlog za to", rekao je.

"Sumnjam da naša komanda ima bilo kakav sveobuhvatan plan za sve ovo", dodao je oficir.

Prema njegovom mišljenju, kontranapadi na drugim delovima fronta mogu doneti rezultate, ali će biti značajni samo ako front u Donbasu izdrži.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red rok (16+)

    ''Serija: Red rok (16+)