Еngleska

Roditelji zlostavljali dječaka, amputirane mu obje noge: Sada je uradio nešto nestvarno

  • Izvor: Žena Blic
  • 07.05.2024. 09:41

Kao bebu su ga roditelji zlostavljali zvjerski. Zbog toga je danas, sa samo devet godina, već pola svog života invalid.

Da bi ga spasili, ljekari su morali da mu amputiraju obje noge od koljena naniže. Onda je usvojen. I čini se da je život konačno počeo da mu se odužuje za sve nedaće i patnje koje je od rođenja preživio, a uskoro će ovaj hrabri dječak ostvariti jedan od svojih snova.

Toni Hadžel bio je inspiracija Britancima, ali i ostatku svijeta, kada je njegova priča objelodanjena. Zbog njegove teške sudbine i amputacije nogu su svi plakali, a kada je prohodao – suze su tekle od radosti.


Novak Đoković otkrio šta bi radio da nije teniser

Novak Đoković otkrio šta bi radio da nije teniser

Kao zahvalnost ljekarima, koji su mu spasili život u dječjoj bolnici Еvelina, Hadžel je krenuo u šetnju od 10 kilometara na svojim protetskim nogama, sa ciljem da prikupi 500.000 funti u dobrotvorne svrhe, ali je sakupio četiri puta više.

Sada je pozvan je na Kraljevu baštensku zabavu u Bakingemskoj palati.

Paula Hedžel, žena koja ga je usvojila, rekla je da je Toni “prezadovoljan” jer je dobio poziv od kralja Čarlsa.

"Toni je presrećan i uzbuđen što ga je kralj pozvao na zabavu u Kraljevskom vrtu u Bakingemskoj palati ove srijede – hajde da sunce sija", napisala je ona na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

Uz dirljive riječi priložena je i fotografija malenog i veselog Tonija, koji ponosno drži svoj poziv za zabavu.

Toni je, naime, izgubio obje noge nakon što je pretrpio užasno zlostavljanje kao beba.

Dobio komplikacije, doktori mu jedva spasili život

Njegovi biološki roditelji Еntoni Smit, tada 46-godišnjak, i Džodi Simpson, koja je imala 24, toliko su ga zlostavljali da je zadobio višestruke prelome udova.

Čak ni tada ga nisu prevezli u hitnu pomoć, već je jadni dječak čekao 10 dana na njihovu reakciju i za to vrijeme je zadobio višestruku insuficijenciju organa i septikemiju, opasnu infekciju krvotoka.

Osoblje londonske dječije bolnice “Еvelin” spasilo mu je život, ali su morali da mu amputiraju obje noge u predjelu ispod koljena kada je imao samo četiri godine.


Dobila bakšiš od 200 evra:

Dobila bakšiš od 200 evra: "Kupiću urnu kako bih majku vratila kući“

Početkom ove godine imao je složenu operaciju, koja mu je pomogla da koristi protetiku bez štaka.

Paula i suprug Mark, koji imaju još osmoro djece, moraće svake nedjelje da putuju 400 kilometara od kuće u Kings Hilu, u Kentu, do bolnice kako bi hirurzi vodili računa o adaptaciji i što boljem prilagođavanju dječaka na nove udove.

Devetogodišnji školarac će imati okvir, koji se naziva kavez za fiksiranje, pričvršćen za ud do godinu dana, što znači da će mu trebati invalidska kolica.

Procedura takođe uključuje namještanje njegove butne kosti svake nedjelje, što će izazivati konstantan bol, prenosi "Žena Blic".


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.