Desetine povrijeđenih

Raste broj stradalih u napadu na Majdal Šams; Izrael odgovorio

  • Izvor: RTS
  • 28.07.2024. 08:07

Najmanje 12 osoba je poginulo, a više od 30 je povrijeđeno u raketnom napadu Hezbolaha, na selo Druze na Golanskoj visoravni. Izraelska avijacija odgovorila je noćas napadom na ciljeve Hezbolaha "duboko unutar Libana".

IDF je noćas odgovorio na napad Hezbolaha u kojem je na fudbalskom igralištu stradalo 12 osoba.

Naime, IDF je izvršio seriju napada na pozicije Hezbolaha duboko unutar libanske teritorije i na jugu Libana, uključujući skladišta oružja i terorističku infrastrukturu, saopštila je vojska.

Nakon raketnog napada Hezbolaha na Majdal Šams na Golanskoj visoravni u kojem je poginulo najmanje 12 osoba, a povrijeđeno više od 30, izraelski ministar odbrane Joav Galant razgovarao je o procjeni situacije sa načelnikom generalštaba izraelske vojske general-potpukovnikom Herzijem Halevijem i drugim visokim zvaničnicima odbrane.

Dodik izrazio saučešće porodicama nastradalih u napadu na Golanskoj visoravni

Dodik izrazio saučešće porodicama nastradalih u napadu na Golanskoj visoravni

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je da će Hezbolah platiti visoku cijenu kakvu do sada nije platio.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je da je libanska militantna grupa Hezbolah prešla sve "crvene linije" nakon napada na Golanskoj visoravni.

Visoki zvaničnik Hezbolaha Mohamed Afif, sa druge strane, tvrdi da ta grupa nije odgovorna za napad na selo Druze na Golanskoj visoravni.

Osude su stigle i od SAD i Libana. Bijela kuća je navela da je podrška SAD bezbjednosti Izraela nepokolebljiva i snažna protiv svih terorističkih grupa koje podržava Iran, uključujući libanski Hezbolah.

Vlada Libana osudila je napade na civile i pozvala na prekid neprijateljstva na svim frontovima.

Na diplomatskom planu, izvor Izraela tvrdi da su izraelski pregovarači proslijedili predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država najnoviji prijedlog Tel Aviva za sporazum o prekidu vatre sa Hamasom.

Pratite nas i putem Vibera