Meta

Raša tudej zabranjena na Fejsbuku, Instagramu, Vacapu i Tredsu

  • Izvor: Agencije
  • 17.09.2024. 15:21

Američka tehnološka kompanija Meta zabranila je djelovanje ruske medijske kuće RT i medijsku platformu "Rasija sivodnja" na svojim platformama, nekoliko dana nakon što je administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena optužila RT da djeluje kao produžena ruka moskovskih špijunskih agencija.

"Nakon pažljivog razmatranja, proširili smo naše tekuće mjere protiv ruskih državnih medija", naveo je portparol Mete u saopštenju, prenosi Еn-Bi-Si (NBC).

Bajdenova administracija je prethodno u petak najavila nove sankcije, a zvaničnik Stejt departmenta nazvao je RT "punopravnim članom obavještajnog aparata ruske vlade" za sukob u Ukrajini.

Ko je Marta Kos, budući evropski komesar za proširenje

Ko je Marta Kos, budući evropski komesar za proširenje

Američki zvaničnici su tada optužili RT da sprovodi tajne operacije informacionog ratovanja širom svijeta u ime ruskih špijunskih agencija.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je objavilo da su zemlje takozvanog kolektivnog Zapada počev od 2022. uvele oko 150 različitih ograničenja protiv ruskih medija i novinara, prenosi TASS.

Kompanija Meta, kojoj pripadaju aplikacije Fejsbuk, Instagram, Vacap i Treds, već se neko vrijeme u Rusiji označava kao "ekstremistička organizacija".

Otac Sergeja Trifunovića uputio oštre riječi hrvatskoj policiji

Otac Sergeja Trifunovića uputio oštre riječi hrvatskoj policiji


Pratite nas i putem Vibera