Moskva

Putin: Za razliku od Zapada Rusija pomaže najsiromašnijima

  • Izvor: SRNA
  • 15.12.2022. 15:25

Rusija nastavlja da pomaže najsiromašnijim zemljama, dok Zapad djeluje u okviru svojih interesa, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je na sastanku Savjeta za strateški razvoj i državne projekte rekao da Rusija nastavlja izvoz mineralnih đubriva na globalna tržišta, uz napomenu da je Moskva u prvih 11 mjeseci ove godine već isporučila više od 25 miliona tona.

"Za razliku od zapadnih zemalja, koje misle samo na sebe, Rusija pomaže najsiromašnijim zemljama u Africi, Aziji i drugim regionima. Obezbjeđuje hranu i drugu robu. Kao što sam već rekao, spremni smo da u narednim mjesecima besplatno proslijedimo oko 260.000 tona đubriva zemljama kojima je to potrebno", istakao je Putin, uz napomenu da je Malaviju već poslato 20.000 tona đubriva.

Predstavnici Rusije, Turske, Ukrajine i UN saglasili su se u julu da ukinu ograničenja na izvoz ruskih proizvoda i da pomognu Rusiji u izvozu ukrajinskih žitarica, posjeća TASS.

Putin je u septembru naglasio da Zapad izvozi većinu ukrajinskih žitarica u svoje zemlje, umjesto u afričke države kojima je to potrebno.

Ambasador Rusije Vasilij Nebenzja naveo je da dio sporazuma u vezi sa izvozom ruske hrane i đubriva "ne funkcioniše".

Tagovi:
  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.