Samit ŠOS

Putin se zahvalio na podršci tokom pobune Vagnera

  • Izvor: Telegraf
  • 04.07.2023. 11:34

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se danas na samitu Šangajske organizacije za saradnju (SCO), kojem prisustvuju lideri iz Kine, Indije i Pakistana, između ostalih.

Na početku obraćanja Putin je rekao da raste globalni potencijal za sukobe i da će se Rusija suprotstaviti sankcijama i provokacijama.

On je na virtuelnom samitu rekao da se svet suočava sa sve većim rizikom od sukoba zbog ekonomske i finansijske nestabilnosti, i zahvalio je liderima Kine i Indije na podršci tokom nedavne Vagnerove pobune u zemlji.

"Rizici nove globalne ekonomske i finansijske krize rastu u pozadini nekontrolisanog gomilanja dugova u razvijenim zemljama, socijalnog raslojavanja i rastućeg siromaštva širom svijeta, pogoršanja bezbjednosti hrane i životne sredine. Svi ovi problemi, od kojih je svaki na svoj način složen i raznovrstan, u svojoj ukupnosti dovode do primjetnog povećanja konfliktnog potencijala. Rusija sve to direktno osjeća", rekao je Putin.

Oglasio se Prigožin: Mislim da smo dosta toga postigli

Oglasio se Prigožin: Mislim da smo dosta toga postigli

Što se tiče neuspjele pobune Vagnerove plaćeničke grupe, Putin je rekao da je ruski narod konsolidovaniji nego ikad.

"Ruski politički krugovi i čitavo društvo jasno su pokazali solidarnost i visoku odgovornost za sudbinu otadžbine govoreći kao jedinstveni front protiv pokušaja oružane pobune. Koristim priliku da se zahvalim svojim kolegama iz zemalja SCO koji su izrazili podršku akcijama ruskog rukovodstva na zaštiti ustavnog poretka, života i bezbjednosti građana. Veoma cijenimo to", dodao je Putin.

Sve o toku pobune Vagnera možete pročitati OVDJE.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: