Predsjednik Rusije

Putin: Rusija pomaže u održavanju stabilnosti na Balkanu

  • 05.02.2020. 13:32

Rusija čini mnogo kako bi situacija na Balkanu bila stabilna, Moskva se zalaže za uzajamno prihvatljivo rješenje između Beograda i Prištine, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Rusija mnogo čini kako bi situacija na Balkanu ostala stabilna i bezbjedna. Zalažemo se za to da Beograd i Priština postignu održivo i uzajamno prihvatljivo rješenje kosovskog problema na osnovu Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija", rekao je Putin ambasadorima na ceremoniji uručivanja akreditiva u Kremlju.

"Rusiju i Srbiju vezuje strateško partnerstvo zasnovano na tradicijama prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti naših bratskih naroda. U decembru prošle godine u Sočiju su održani značajni pregovori sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Zaključen je veliki broj značajnih sporazuma u vezi sa razvojem rusko-srpske saradnje u čitavom nizu pitanja kao što su ekonomija, trgovina, energetika, kultura i koordinacija povodom regionalnih pitanja", dodao je Putin.

Putin je, između ostalog, istakao da je čovječanstvo danas ponovo u opasnosti.

"Raste prijetnja terorizma, šire se regionalni sukobi i ruši sistem kontrole naoružanja", naglasio je Putin.

On je dodao da je i globalna ekonomija u nestabilnom stanju.

"Mi smo iskreno zainteresovani za uspješan rad ambasada koje vodite u ovim ključnim oblastima. Pritom, uvijek možete da računate na pomoć ruskih organa, poslovnih i javnih krugova", istakao je Putin.

Na ceremoniji uručenja akreditiva, Putin je ambasadorima rekao da se nada da će u njihovom vidokrugu biti pitanja proširenja političkog dijaloga, trgovinsko-ekonomskih veza, kulturnih razmjena i međuljudskih kontakata.

U Kremlju je održana ceremonija uručivanja akreditiva novih ambasadora stranih država. Među 23 nova ambasadora u Rusiji, ceremoniji je prisustvovao i ambasador Srbije Miroslav Lazanski.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program