Ruski predsjednik

Putin otkrio o čemu je razgovarao sa Prigožinom

  • Izvor: Telegraf
  • 14.07.2023. 08:02

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u intervjuu objavljenom u četvrtak da "Vagner jednostavno ne postoji".

"Ne postoji zakon o privatnim vojnim organizacijama. Vagner jednostavno ne postoji", rekao je ruski predsjednik, prenosi Reuters.

Putin je u četvrtak prvi put opisao o čemu se razgovaralo na skupu u Kremlju kojem je prisustvovalo 35 komandanata Vagnera, uključujući šefa grupe Jevgenija Prigožina.

Sastanak je održan 29. juna, samo nekoliko dana nakon što su Vagnerovi borci pokrenuli kratkotrajnu pobunu protiv Moskve.

UZNEMIRUJUĆE! Kamera snimila ubistvo na pumpi

UZNEMIRUJUĆE! Kamera snimila ubistvo na pumpi

Putin je rekao da je plaćenicima iz grupe Vagner ponudio priliku da nastave da služe unutar redovne ruske vojske.

"S jedne strane, na sastanku sam dao ocjenu šta su uradili na terenu (u Ukrajini), a sa druge strane šta su uradili tokom događaja od 24. juna. Treće, pokazao sam im moguće opcije za njihovu dalju službu, uključujući i korišćenje svog borbenog iskustva. To je bilo to", rekao je Putin, prenosi CNN.

On je ponovio da grupa pravno ne postoji.

"Ovo je posebno pitanje koje se odnosi na stvarnu legalizaciju. Ali to je pitanje o kome treba da se raspravlja u Državnoj Dumi, u Vladi. To nije lako pitanje", istakao je on.

Pojedini osiguranici u Srpskoj čak četiri puta gubili elektronsku knjižicu

Pojedini osiguranici u Srpskoj čak četiri puta gubili elektronsku knjižicu

Putin, kojeg je intervjuisao ruski dnevnik Kommersant, rekao je da je ponudu iznio na sastanku s borcima i njihovim osnivačem Jevgenijem Prigožinom krajem prošlog mjeseca, pet dana nakon što je Vagner pokrenuo neuspješnu pobunu protiv ruske vojne hijerarhije.

Pobuna je završila tako što je Moskva borcima Prigožina i Vagnera ponudila priliku da se nasele u susjednoj Bjelorusiji.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.