Otkrio Peskov

Putin i Kim razgovarali o slanju Sjevernokorejca u svemir

  • Izvor: SRNA
  • 13.09.2023. 17:11

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i sjevernokorejski lider Kim Džong Un razgovarali su tokom današnjeg sastanka o mogućnosti slanja sjevernokorejskog kosmonauta u svemir, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Razgovarali smo o tome da, ako Sjeverna Koreja želi, sjevernokorejski kosmonaut može proći obuku za slanje u svemir", naveo je Peskov.

Peskov je napomenuo da je Kim pokazao interesovanje za sve oblasti saradnje tokom sastanka sa ruskim predsjednikom.

"Putin je govorio o našim transportnim mogućnostima, a ministar saobraćaja Vitalij Saveljev podijelio je više informacija. To uključuje našu mrežu aerodroma, koliko luka imamo i kako uopšte funkcionišu naš transportni sistem i avijacija", precizirao je Peskov.

Pogledajte sastanak Putina i Kim Džong Una na kosmodromu

Pogledajte sastanak Putina i Kim Džong Una na kosmodromu

Prema njegovim riječima, Rusija i Sjeverna Koreja pokušaće da se dogovore o uspostavljanju međudržavne komisije, koja će omogućiti sistematičniju diskusiju o temama koje su pokrenute tokom razgovora dvojice lidera.

Peskov je dodao da su ministri spoljnih poslova Rusije i Sjeverne Koreje, Sergej Lavrov i Čoe Son Hui, dogovorili da se sastanu u bliskoj budućnosti i da bi mogli da stupe u kontakt već u oktobru.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program