Pet sati nije zvao Hitnu

Preminula tokom operacije povećanja grudi, uhapšen plastični hirurg

  • Izvor: Telegraf
  • 18.02.2022. 22:11

Plastični hirurg iz Kolorada dr Džefri Kim predao se ove nedjelje nakon što su ga vlasti optužile za teški napad prvog stepena i ubistvo iz nehata, dva teška krivična dijela, nakon smrti pacijentkinje Emalin Nujen (18).

Dr Kim je izvršio operaciju povećanja grudi kod tinejdžerke u avgustu 2019, ali je doživjela srčani zastoj nakon što joj je data anestezija.

Istražitelji su rekli da je Kim priznao da nije zvao Hitnu pomoć najmanje pet sati. Nujen je pala u komu i umrla 14 mjeseci kasnije.

Pored doktora, sa optužbom za ubistvo iz nehata suočava se i medicinski radnik anesteziolog u ordinaciji, Reks Miker, ali on nije bio uhapšen do četvrtka.

Porodica djevojke je ove nedjelje objavila saopštenje u kojem navodi da joj je drago što napokono dobijaju pravdu za Emalin, prenosi Independent.

"Čak i ako to nikada neće vratiti našu kćerku. U najmanju ruku, to će pomoći drugima da ne budu povrijeđeni ili da unište živote drugih porodica", navodi se u saopštenju.

Prije krivične prijave, dr Kim je već postigao dogovor sa državnim regulatorima o priznavanju "neprofesionalnog ponašanja", izvijestila je lokalna CBS stanica prošle godine. Dobio je tri godine uslovne kazne, ali mu je dozvoljeno da se bavi medicinom uz određena ograničenja.

Tagovi: