Irakli Kobahidze

Premijer Gruzije: Iste snage orkestrirale atentate na Fica i Trampa

  • Izvor: Agencije
  • 24.07.2024. 12:47

Pokušaj atentata na Bidžina Ivanišvilija, osnivača vladajuće stranke Gruzijski san – Demokratska Gruzija, orkestrirali su iste snage koje su pokušale ubiti slovačkog premijera Roberta Fica i bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, rekao je premijer Gruzije Irakli Kobahidze, prenosi APA pozivajući se na RIA Novosti.

"Nedavno su se dogodila dva teroristička akta - jedan u Slovačkoj, a drugi u Sjedinjenim Državama. Ovo je zajednički potpis koji karakterizuje globalne političke snage", rekao je Kobakhidze komentirišući istragu Službe državne sigurnosti o pokušaju atentata.

On je naveo da je stav Gruzije o sukobu Rusije i Ukrajine bio nezadovoljan nekim stranama.

"Nije iznenađujuće da u svemu tome, prema istrazi, imaju ulogu visoki funkcioneri prethodne vlasti, koji se sada fizički nalaze u Ukrajini. Važno je spriječiti takve radnje, a država će učinite sve da to postignete", rekao je on.

Podsjetimo, gruzijska Služba državne bezbjednosti objavila je da istražuje pripremu zavjere za ubistvo Ivanišvilija i nekih vodećih pojedinaca stranke Gruzijski san. Prema obavještajnoj službi, ovaj plan su organizovali i finansirali bivši gruzijski zvaničnici koji borave u Ukrajini.


Pratite nas i putem Vibera