Marija Zaharova

Prekinuti širenje povjerljivih informacija

  • 31.08.2018. 15:13

Ranije je "Bazfid" objavio materijale, uključujući finansijske podatke ruske Ambasade u SAD, kao i informacije o bankarskim aktivnostima ruskih diplomata.

"Ponovo se suočavamo sa situacijom u kojoj američki predstavnici dobijaju povjerljive informacije o finansijskim operacijama naših zaposlenika, očigledno ne bez direktne podrške američkih specijalnih službi", rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenio je "Sputnjik". 

Ona je rekla da je ovo još jedan pokazatelj da SAD nisu u stanju da poštuju Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima iz 1961. godine. 

"Moramo da kažemo da Vašington krši bankarsku tajnost i otkriva podatke o zaposlenicima, što je protivno zakonima SAD. Osim toga, američke vlasti pokazale su još jednom potpunu nesposobnost da obezbjede normalne uslove za rad stranih diplomatskih misija u svojoj zemlji", rekla je Zaharova.

  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.