Kolumbija

Predsjednik fudbalskog kluba ubijen nasred ulice! Stradao zbog namještanja utakmica?

  • 26.09.2023. 13:40

Užasne vijesti stižu iz Kolumbije! Еdgar Paez, 63-godišnji predsjednik kluba Tigre iz druge lige Kolumbije, ubijen je nakon što je napustio stadion "Tečo" na kojem je njegova ekipa poražena od Atletika (3:2).

Mediji u Kolumbiji prenose da su dva maskirana napadača ubila predsjednika kluba. Еdgar Paez je ubijen u svom vozilu, dok se vraćao sa utakmice, dok je njegova ćerka, koja je bila na mjestu suvozača nepovrijeđena. Automobilu se približio motor, a zatim su napadači zapucali iako su vidjeli da je u vozilu sa njim i njegova ćerka.

Na sreću, djevojka je prošla bez povreda. S druge strane, njen otac je sa četiri hica pogođen u vrat. Odmah je transportovan u bolnicu, ali spasa nije bilo, zbog težine zadobijenih povreda preminuo je u bolnici.

- Еdgar je bio strastven u odbrani fudbala i uzoran vođa. Njegova posvećenost timu i posvećenost razvoju sporta na našim prostorima ostavili su neizbrisiv trag na sve koji su imali privilegiju da ga poznaju. Cijenimo poštovanje medija i zajednice u ovom teškom vremenu. Nadležni će biti zaduženi za istragu -  navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Kolumbijski list "Еl Tiempo" navodi da bi mogući motiv ubicama mogao da bude povezanost sa sportskim klađenjem i namještanjem utakmica. Nedavno je navodno prijavljeno nekoliko klubova zbog namješatanja utakmicama u nižim ligama, gdje je bio i Tigre, ali nije precizirano koji klubovi su posebno pod lupom.

Zbog ubistva Paeza sve utakmice kolumbijskog fudbala počeće minutom ćutanja, a igrači će nositi crni flor oko ruke. Еkipa Tigresa nakon odigranih 13 mečeva u drugoj ligi Kolumbije ima samo devet osvojenih bodova i zauzima posljednje mjesto na tabeli.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: