Uhapšena Poljakinja

Postavila eksplozivnu napravu u Varšavi, policija pronašla fotografiju bin Ladena

  • Izvor: Agencije
  • 21.11.2023. 17:36

Poljske vlasti saopštile su da su uhapsile i optužile tridesetosmogodišnju Poljakinju koja je ranije ovog mjeseca postavila eksplozivnu napravu na ulici u centru Varšave.

Policija je saopštila da je žena postavila uređaj u Varšavi u noći između 10. i 11. novembra, a zatim se vozom vratila do svoje kuće u zapadnoj Poljskoj.

Povrijeđenih nije bilo, ali je naprava mogla da povrijedi mnogo ljudi, istakla je policija.

"Improvizovana eksplozivna naprava puna kanistera sa gasom i eksera mogla je da izazove ozbiljnu prijetnju po zdravlje i živote mnogih ljudi", navodi se u saopštenju.

Ona se tereti da je "izazvala opasnost i dovela u opasnost život i zdravlje više lica, kao i da se pripremala za izazivanje te opasnosti".

Policija je koristila snimke nadzornih kamera da bi pratila njeno kretanje.

Nakon što je postavila napravu u Varšavi, uputila se ka glavnoj željezničkoj stanici u poljskoj prijestonici, a zatim je otputovala u zapadni poljski grad Vroclav, gdje je uhapšena u svom domu u obližnjem gradu Stželin.

Policija je osumnjičenu opisala kao Poljakinju koja je pokazivala simpatije prema islamskom ekstremizmu, ali nije željela da iznosi više detalja o njoj.

Objavili su snimak na kojem se vidi kako policija uzima otiske prstiju i stavlja joj lisice, a pokazali su i neke od predmeta za koje su rekli da su ih našli u njenoj kući.

Među njima je bila i slika Osame bin Ladena.

"Policajci su obezbijedili predmete i uređaje povezane sa Islamskom državom, kao i predmete od kojih bi se mogla napraviti još jedna eksplozivna naprava", zaključili su.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: