Recept

Posna pašteta za početak vaskršnjeg posta

  • Izvor: Ona
  • 18.03.2024. 21:32

Danas je počeo Vaskršnji post u trajanju od 40 dana i to je vrijeme kada se uzdržavamo kako od mrsne hrane tako i od loših misli i d‌jela. S tim u vezi, danas dijelimo recept za posnu paštetu, kao idealan način da započnete ovo vrijeme posta.

Sastojci za posnu paštetu:

2 konzerve sardina

1 manja šargarepa

2 krompira

pola šolje ulja

1 kašika senfa

1 kašika sirćeta

sjeckani peršun

sok od pola limuna

so, biber

Priprema posne paštete:

Sardine možete, a i ne morate da cijedite, zavisi koliko želite da se osjeća riba u pašteti.

Krompir i šargarepu oljuštite, iscijedite na manje komade i stavite da se kuva u slanoj vodi. Kada bude gotovo, ocijedite i stavite u činiju u kojoj je sardina. Dodajte senf, začine, ulje i sok od limuna. Najbolje je da prvo viljuškom sjedinite, a kasnije mikserom kako ne bi bilo grudvica.

Probajte paštetu kako biste procijenili da li treba još začiniti. Po serviranju ukrasite se sa još sjeckanim peršunom, prenosi Ona.rs.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.