Samo da bi ''čekirali zadatak''

Poslanik ogorčen: Taktika ukrajinskih generala - šalju kuvare u samoubilačke misije!

  • 01.07.2024. 12:59

Poslanik Vrhovne rade Ukrajine iz frakcije predsjedničke partije Sluga naroda Marijana Bezugla optužila je generale Oružanih snaga Ukrajine da šalju vojnike u samoubilačke misije samo da bi dokazali da su one izvršene.

Ona je u intervjuu za „Tajms“ izjavila da naređenje da se uspostavi kontrola nad položajima mogu da dobiju kako vojni kuvari bez odgovarajuće vojne pripreme, tako i oficiri koji imaju administrativne funkcije.

Dugin: Ako Rusija pobjedi u Ukrajini, Srbija i Srpska će prestati da budu mete kolektivnog zapada

Dugin: Ako Rusija pobjedi u Ukrajini, Srbija i Srpska će prestati da budu mete kolektivnog zapada

„Generali mogu narediti vojnim činovnicima, kuvarima ili drugima bez odgovarajuće obuke da pokušaju vrate položaje. Ali oni znaju da to ne mogu da urade i da će poginuti. Čine to samo da bi 'čekirali zadatke'“, objasnila je Bezugla.

Ukrajina ne može da drži linije, naređena hitna evakuacija: Rusi ulaze u veoma bitan grad?

Ukrajina ne može da drži linije, naređena hitna evakuacija: Rusi ulaze u veoma bitan grad?

List podsjeća da su pritužbe na taktiku ukrajinskih generala učestale.

Prema pisanju medija, ukrajinski politički analitičari smatraju da kritika Bezugle upućena ukrajinskom vojnom rukovodstvu odražava raspoloženje i u kancelariji ukrajinskog predsjednika, i u nekim vojnim krugovima.

Ministar odbrane Rusije naredio Generalštabu: Reagujte na provokacije Amerikanaca!

Ministar odbrane Rusije naredio Generalštabu: Reagujte na provokacije Amerikanaca!

Bezugla je 28. juna govorila o katastrofalnoj situaciji sa popunjavanjem postojećih brigada ukrajinske vojske i stvaranjem novih, što, prema njenim riječima, dovodi do predaje položaja. Ona se takođe zalagala za promjene u vrhu Oružanih snaga Ukrajine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.