Tvrde Rusi

Pominje se jedno ime: Vašington sprema kampanju za diskreditaciju Zelenskog?

  • 13.08.2024. 09:49

Amerika razmatra mogućnosti za zamjenu ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog i kao jedan od najpogodnijih kandidata pominje se bivši ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov, saopšteno je danas iz ruske Službe za spoljne poslove /SVR/.

"Trenutno se najpogodnijim kandidatom za smjenu Zelenskog smatra bivši ministar unutrašnjih poslova Avakov. Amerika smatra da je njegova `snaga` u bliskim odnosima sa ukrajinskim nacionalističkim formacijama i njegov neprestan kontakt sa liderima evropskih država", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da američka administracija planira da pokrene snažnu informativnu kampanju kojom će diskreditovati Zelenskog kako bi ga primorali da ode sa funkcije.

Prema navodima u saopštenju, američka administracija je već dala instrukcije nevladinim organizacijama da rade na mogućnosti dolaska Avakova na vlast u Ukrajini i o tome sada razgovaraju lideri vodećih opozicionih stranaka, te određeni broj uticajnijih poslanika i vladajuće partije Sluga naroda.

Pratite nas i putem Vibera