"Varšava je bila dio Ruskog carstva"

Poljski general prijeti da će ''udariti na Sankt Peterburg'', Medvedev oštro: Ne budite zvijer!

  • 13.10.2024. 15:14

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev reagovao je na prijetnju bivšeg šefa Generalštaba poljske vojske Rajmunda Andžejčaka da će "udariti na Sankt Peterburg", pozvavši ga da se sjeti istorijskih podjela Poljske i da je "bolje da ne probudi zvijer".

"Pojavio se još jedan hrabri pšek, po imenu Andžejčak, koji prijeti Rusiji napadom 'direktno na Sankt Peterburg'. On, budala u penziji, sjetio bi se brojnih podjela Poljske i ne bi budio zvijer, jer je Varšava bila dio Ruskog carstva", napisao je Medvedev na Telegramu.

Iran ''osuo paljbu'' po Americi: Netanjahu traži da UN povuku mirovnjake iz zone borbi u Libanu

Iran ''osuo paljbu'' po Americi: Netanjahu traži da UN povuku mirovnjake iz zone borbi u Libanu

Kako su prethodno prenijeli poljski mediji, Andžejčak je rekao da će Poljska "direktno napasti Sankt Peterburg i pogoditi sve strateške ciljeve u radijusu od 300 kilometara ako Rusija napadne baltičke zemlje".

On je takođe dodao da je Varšava kupila 800 raketa dometa do 900 kilometara za upotrebu u slučaju rata sa Moskvom.

Pobjeda u ovoj državi vodi u Bijelu kuću

Pobjeda u ovoj državi vodi u Bijelu kuću

Komentarišući riječi američkog predsednika Džozefa Bajdena, da "postoji prijetnja iz Irana za Trampa", Medvedev je naveo da one koji žele da ubiju Trampa ne treba tražiti među Irancima, već među pristalicama Bajdena i predsjedničkog kandidata SAD Kamale Haris, kao i pristalicama Ukrajine.

"Radosno trljajući ruke koje boluju od artritisa, Bajden je optužio Iran za 'mogući atentat na Trampa'. Dementnom dedi kapa gori pravo na glavi! Na kraju krajeva, krivca ne treba tražiti među Irancima, već među promrzlim liberalima, pristalicama tog senilnog čovjeka i Kamale Haris, kao i među gomilom proukrajinskih idiota, koje su negovale demokrate tokom godina rata protiv Rusije", dodao je Medvedev.

Osim toga, on je dodao da Zapad nema para za posljedice uragana Milton na Floridi, niti za francuske farmere, a ni za oživljavanje njemačke industrije, već da je novac samo tu za "održavanje lude pijane gomile u Еvropi i za novo oružje za istrebljenje Slovena u vojnom sukobu".

(RT Balkan)

Pratite nas i putem Vibera