Francuska

Policija ubila muškarca koji je prijetio mesarskim nožem

  • Izvor: Agencije
  • 17.02.2024. 14:41

Francuska policija je ubila muškarca porijeklom iz Sudana koji je prijetio mesarskim nožem, oko 3 sata ujutru, u 19. arondismanu u Parizu, prenose francuski mediji.

Policija je čovjeku, starom oko 40 godina, koji je nosio mesarski nož i pokazivao "prijeteće" ponašanje, tražila da spusti oružje, prvo na francuskom, a potom i na engleskom, saznaje BFMTV iz policijskog izvora i tužilaštva.

Napadač je zamahnuo nožem dok je išao ka policiji, usljed čega su, kako prenose francuski mediji, četiri policajca pucala na njega.

"Prema prvim informacijama, četiri policajca upotrijebila su oružje dvadesetak puta", rekli su iz pariskog tužilaštva za "Le Figaro".

Policija je potom napadaču pružila pomoć do dolaska Hitne pomoći, ali je on preminuo na licu mjesta, dok su četiri policajca prevezena u bolnicu.

Napadač nije ranije bio kažnjavan, saopštilo je parisko tužilaštvo. 

Otvorene su dvije istrage, jedna za "pokušaj ubistva sa namjerom protiv osobe koja ima javna ovlašćenja", i druga istraga za "namjerno nasilje od strane policajaca koji je dovelo do smrti bez namjere", koja je poverena Generalnom inspektoratu nacionalne policije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: