Bugarska

Policija istražuje ubistvo novinarke

  • 08.10.2018. 15:59

Bugarska policija istražuje silovanje i ubistvo televizijske novinarake Viktorije Marinove čije je tijelo bačeno u blizini Dunava.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov izjavio je danas da nema dokaza koji sugerišu da je ubistvo povezano sa njenim radom. "Radi se o silovanju i ubistvu", rekao je on, a preneo AP.

Bugarska policija ipak radi na svim eventalnim scenarijima istražujući moguće veze sa njenim kako ličnim tako i profesionalnim životom. 

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno tijelo pronađeno je u parku u blizini rijeke. 

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izvještavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Evropska komisija saopštila je danas da očekuje brzu i temeljnu istragu radi hvatanja odgovornih za ubistvo novinarke Viktorije Marinove u Bugarskoj.

"Demokratija ne postoji bez slobodnih medija", naglašava se u saopštenju objavljenom putem "Tvitera". 

Komsija je dodala da je "sa velikom tugom" primila informaciju o ubistvu Marinove i da je u mislima uz njenu porodicu i prijatelje.