Bizarno

Pojeo ''magične pečurke'' pa sjekirom sebi odsjekao muškost: Dijelove donio u tegli punoj snijega

  • Izvor: Telegraf
  • 30.09.2024. 11:10

Bizaran slučaj odigrao se u Austriji i detaljno je opisan u stručnom žurnalu “Mega Journal of Surgery“.

Ljekari u gradu Feldkirh bili su šokirani kada su ugledali muškarca (37), koji je sam sebi odsjekao muškost nakon što je pojeo “magične gljive”.

Riječ je o vrstama pečurki koje sadrže psihoaktivno jedinjenje psilocibin koje može dovesti do vizuelnih halucinacija i dubokih promjena svijesti.

Ove pečurke nisu otkriće modernog doba, već se koriste unazad vijekovima, a poznate su kao tradicionalna namirnica u određenim kulturama, recimo u Meksiku i Južnoj Americi.

U BiH jutros izmjereno minus 5

U BiH jutros izmjereno minus 5

Kako se navodi, pacijent je u vrijeme incidenta navodno patio od depresije i zloupotrebe alkohola, a prije nego što je došao u bolnicu pojeo je pet sušenih pečuraka, prenosi Njujork post.

To je izazvalo “psihotičku epizodu” u kojoj je dohvatio sjekiru i odsjekao polni organ na više dijelova.

Ljekari su saopštili da je pokušao da veže komad tkanine oko rane da bi zaustavio krvarenje, a potom izašao iz kuće da potraži pomoć. Ugledao ga je komšija, poslije čega je prebačen u bolnicu - pet sati nakon samopovređivanja.

U izvještaju se kaže da je dijelove polnog organa donio u tegli punoj snijega, pa su ljekari prvo morali da ih očiste i zatim prišiju.

Stravičan momenat: Audijem jurio 300 km/h pa se zabio pod šleper

Stravičan momenat: Audijem jurio 300 km/h pa se zabio pod šleper

Nakon teške operacije pacijent je stavljen pod njegu psihijatra, a kazao je da se ne sjeća košmarne scene iz kuće. Nedjelju dana je imao psihotične napade, a kasnije se oporavio.

Ljekari napominju da je operacija bila uspješna i da su komplikacije, uključujući nekrozu dijela tkiva, uspješno riješili. Nekoliko mjeseci kasnije muškarac je povratio erektilnu i urinarnu funkciju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: