Objavili i imena

Poginuli vrhovni komandanti: Izraelci likvidirali najbitnije ljude Hamasa

  • 12.05.2021. 16:27

Bezbjedonosna služba Izraela Šin Bet saopštila je da su u izraelskog vazdušnom napadu stradala 16 pripadnika Hamasa, među kojima je i vrhovni komandanti.

Šin Bet identifikovala je četvoricu najviših komandanata Hamasa koji su poginuli u zajedničkoj operaciji sa izraelskim odbrambenim snagama ranije danas.

Basem Isa, komandant Hamasove gradske brigade u Gazi, DŽama Tala, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe, DŽamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odjeljenju za proizvodnju municije i Hazem Hatib, Hamasov glavni inženjer u odjeljenju za municiju, svi su poginuli u napadima, naveo je Šin Bet.

Prema podacima bezbjednosne službe, Sami Radvan, vođa Hamasovog odsjeka tehničke obavještajne službe i Valid Smali zadužen za industrijsku opremu odjeljenja za proizvodnju oružja, takođe, su ubijeni u ranijim napadima na lokacije Hamasa.

Šin Bet je naveo da je, pored toga, ubijeno još desetak operativaca iz Hamasovog odsjeka za proizvodnju, istraživanje i razvoj oružja.

Tagovi:
  • 11:20 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    ''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 11:50 Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

    '''Bratunac: Obilježavanje stradanja Srba Srednjeg Podrinja i regije Birač, prenos

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.