Osuđen na 143 godine zatvora

Pištoljem prijetio radniku Burger Kinga koji je odbio drogu umjesto novca za račun

  • Izvor: Telegraf
  • 18.08.2024. 12:53

Muškarac koji je prijetio radniku Burger Kinga jer je ovaj odbio da prihvati drogu umjesto novca za napravljeni račun, nakon čega je otvorio vatru, osuđen je na 143 godine robije!

Tužilaštvo je objavilo presudu u četvrtak u vezi incidenta u drajv-in restoranu brze hrane, što je samo djelić serije krivičnih djela koje je počinio Judžin Robertson (40) u Aurori, predgrađu Denvera. Sve se dogodilo u oktobru 2022. godine i pukom srećom u pucnjavi koja je uslijedila nije bilo žrtava ni povrijeđenih.

U aprilu ove godine porota je Robertsona proglasila krivim po optužnici koja je imala 17 tačaka, od kojih je osam bilo povezano sa pokušajem ubistva. Njemu je prijetila maksimalna zatvorska kazna od 400 godina robije.

Drama u Njemačkoj: Planuo panoramski točak, desetine povrijeđenih

Drama u Njemačkoj: Planuo panoramski točak, desetine povrijeđenih

"Smatramo da je ova kazna od 143 godine robije za višestruka krivična djela koje je počinio. Porota je prepoznala težinu zločina i strah kojem su žrtve bile izložene. Vjerujemo da je sudija izrekao pravičnu kaznu", naveo je Еrik Ros, portparol tužilaštva.

Nakon što je Robertson uperio pištolj u radnika drajv-in restorana, on je ušao u jednu prodavnicu prekoputa i uperio pištolj u radnika na kasi. Tada je vidio da je prodavnica pod video nadzorom nakon čega je pucao u kameru i otišao. Na parkingu je pucao u pravcu dva slučajna prolaznika.

Snimci s mjesta gdje likvidiran vehabija: Odbio da se preda pa zapucao

Snimci s mjesta gdje likvidiran vehabija: Odbio da se preda pa zapucao

Svjedoci su na suđenju naveli da je izgledalo kao da sa Robertsonom nešto nije bilo u redu i da je izgledalo kao da priča sa Bogom, kao i da je kod sebe nosio Bibliju.

Kasnije iste večeri jedna poznanica osuđenog, pozvala je policiju jer je on pokušao nasilno da joj uđe u stan pošto nije željela da mu otvori. I tom prilikom je ispalio nekoliko hitaca. Policija je naoružanog nasilnika primijetila nedaleko od njenog stana, krio se u žbunju gdje je i uhapšen, prenijela je agencija AP.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:15 Film (R)

    '' Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (R) (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (r)