Portparol

Peskov: Bajdenova odluka je unutrašnje pitanje Vašingtona

  • Izvor: SRNA
  • 22.07.2024. 13:27

Kremlj neće procjenjivati odluku predsjednika SAD Džozefa Bajdena da odustane od kandidature na predsjedničkim izborima, jer to pitanje treba da se tiče američkih glasača, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Naravno, nije naše da procjenjujemo odluke trenutnog (američkog) predsjednika. To je pitanje koje bi, vjerovatno, trebalo da zanima američke glasače, a ne nas", naveo je Peskov komentarišući odluku Bajdena.

On je naglasio da su za Moskvu prioriteti stvari koje se tiču Rusije, te njeni problemi i dostignuća, javio je TASS.

Peskov je dodao da Rusija trenutno ne može da komentariše potencijalnu kandidaturu trenutnog potpredsjednika SAD Kamale Heris.

Bajden je juče saopštio da povlači svoju kandidaturu za predsjednika SAD i podržao kandidaturu Herisove.

Predsjednički izbori u Americi održaće se 5. novembra.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)