Pelosijeva poziva na diplomatski bojkot zimskih Olimpijskih igara

  • 18.05.2021. 21:49

VAŠINGTON - Predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi pozvala je danas na diplomatski bojkot zimskih Olimpijskih igara 2022. godine u Pekingu zbog, kako navodi, "kršenja ljudskih prava".

"Ne možemo nastaviti kao da je sve u redu da se igre održe u Kini", rekla je Pelosijeva tokom video-razgovora sa Tomom Lantosom iz Komisije za ljudska prava.

Pelosijeva smatra da je bolje da svjetski lideri ne prisustvuju takmičenjima, a ne da se zastupa stav punog bojkota igara.

Olimpijske igre u Pekingu treba da počnu 4. februara 2022. godine.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava su se tokom prošle godine sastajale nekoliko puta sa Međunarodnim olimpijskim komitetom od kojeg traže da se igre premjeste iz Kine.

Prošle sedmice, organizacije za zaštitu ljudskih prava i zapadne države na čelu sa SAD, Velikom Britanijom i NJemačkom optužile su Kinu za zločine nad Ujgurima u regionu Sinđijang. 

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program