Bivši komadant pakistanskog vazduhoplovstva

Pakistan svjestan moći Indije, oslanjaju se na nuklearno oružje

  • 27.02.2019. 12:15

Sultan Mahmud Hali, bivši komandant pakistanskog ratnog vazduhoplovstva, ocjenjuje da bi u slučaju rata Indija bila jača zbog veličine zemlje i resursa, ali upozorava da je Pakistan nuklearna sila i da bi moglo doći do totalnog uništenja.

Pakistan bi u sukobu, kao slabija zemlja, izvukao deblji kraj. Ali ako bude satjeran uz zid, biće prinuđen da uzvrati nuklearnim oružjem, što bi izazvalo masovno uništenje u cijelom regionu, poručuje Hali. 

On je za "Raša tudej" ocijenio da je prijetnja od rata velika, ma koliko želio da se situacija smiri. 

"Niko ne želi da ovi sukobi eskaliraju u rat koji bi doveo do obostranog uništenja. Novi incidenti će definitivno dovesti do totalnog rata", ističe Hali. 

On navodi da je Indija superiornija sila, sa vojskom koja je tri puta veća od pakistanske i znatno snažnijom ekonomijom, koja bi mogla da izdrži mnoge udare. 

Nakon indijskih avionskih udara po pakistanskoj teritoriji zbog, kako je navedeno, neutralisanja islamista, Pakistan je uzvratio i oborio dva indijska borbena aviona, da bi Indija onda srušila pakistanski vojni avion.

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.