Šef Vagnera

Ovo je grob Jevgenija Prigožina: Natpis na krstu privlači pažnju

  • Izvor: Telegraf
  • 30.08.2023. 10:01

Policija, Vagnerovci, novinari, namjerni i slučajni prolaznici, zastaju ispred groba u kojem je juče, daleko od očiju javnosti, sahranjen lider Vagnera Jevgenij Prigožin.

Iz njegove press službe juče je saopšteno da je "Jevgenij Viktorovič sahranjen u krugu najbližih", te da svi koji žele da se oproste od njega mogu da posjete Porohovsko groblje u Sankt Peterburgu.

I zaista, kraj spomenika Prigožinovom ocu Viktoru Jevgenjeviću je humka prekrivena cvijećem, nad kojom stoji krst sa pločicom Jevgenij Viktorovič Prigožin 1961-2023, i natpis "Sa svetima upokoji, Hriste, dušu raba tvojega".

Kako je sahranjena obavljena daleko od očiju javnosti, sada kruže neosnovane teorije zavjere da Prigožin uopšte tu nije sahranjen. Kako je ranije i sam Kremlj saopštio, sahrana šefa Vagnera organizovana je u skladu sa željama članova njegove porodice. Doduše, Dmitrij Peskov nije naveo tada kada i gdje će Prigožin biti sahranjen. Jedino je naveo da nije u planu da predsjednik Rusije Vladimir Putin prisustvuje sahrani.

Velika akcija policije: Pao diler sa pola kilograma kokaina

Velika akcija policije: Pao diler sa pola kilograma kokaina

Podsjetimo, Prigožin je stradao 23. avgusta prilikom pada privatnog aviona u Tverskoj oblasti. Osim šefa Vagnera u letjelici je bilo još devet putnika i članova posade. Kako je saopštio Istražni komitet Ruske federacije, tijela svih putnika su identifikovana i rezultati se poklapaju sa spiskom putnika.

Orban: Ukrajina nema šanse da pobijedi Rusiju

Orban: Ukrajina nema šanse da pobijedi Rusiju

Sa Prigožinom je u letjelici bio i njegov najbliži saradnik Dmitrij Utkin, kao i čovjek od najvećeg povjerenja Valerij Čekalov, jedini koji je u svakom trenutku znao gdje se šef Vagnera nalazi.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?